Vidrik

Приглашение на русском языке можно найти в конце приглашения на эстонском языке.

Olete oodatud

Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledži Virumaa Digi- ja Rohetehnoloogiate Innovatsioonikeskuse (VIDRIK), Ida-Viru Ettevõtluskeskuse (IVEK) ja Tehisintellekti- ja robootikakeskus AIRE koostöös korraldatavale automatiseerimise alasele

INFOPÄEVALE:

TEHNOLOOGIATE LÄBIMÕELDUD KASUTAMINE KASVATAB TOOTLIKKUST

 

Seminarile on oodatud osalema ettevõtete esindajad,  kes saavad vastuse küsimusele, miks on oluline ja kasulik tegeleda automatiseerimisega ning kuidas sellega algust teha.

5. APRILLIL 2023

 

KELL 10.00 – 16.00

TALTECH VIRUMAA KOLLEDŽIS

(Järveküla tee 75, Kohtla-Järve, auditoorium 9)

PÄEVAKAVA:

Moderaator: Jüri Nikolaev, Eesti Rahvusringhäälingu ajakirjanik

10.00 – 10.30 Kogunemine, tervituskohv

10.30-10.45 Tervitus. Mare Roosileht, Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa Kolledži direktor ja Heiko Põdersalu, Virumaa Digi- ja Rohetehnoloogiate Innovatsioonikeskuse juhataja. 

10.45-11.05 Automatiseerimise olulisus, miks see on ettevõtetele vajalik ja kasulik, professor Tauno Otto, Tallinna Tehnikaülikooli Inseneriteaduskonna arendusjuht.

11.05-11.25 Automatiseerimise arengusuunad ja trendid, Kristina Vassiljeva, Tallinna Tehnikaülikooli arvutisüsteemide instituudi ja arukate süsteemide keskuse dotsent.

11.25-11.45 Automatiseerimise võimalused tööstuses, Ervin Kaur, Klinkmann Eesti AS võtmekliendi haldur ja lahenduste arhitekt.

11.45-12.05 Pinkide teenindamise automatiseerimine Demek CNC klientide näidetel, Peeter Sekavin, DEMEK CNC OÜ juhatuse esimees.

12.05-12.20 Sirutuspaus

12.20-13.05 ABB AS automatiseerimise ja robotiseerimise lahendused ettevõtetele,  Vadims Sceglovs, ABB AS robootika ja automatiseerimise projektijuht.

13.05-13.25  ABC Service OÜ ja TNC Components OÜ automatiseerimise alase koostöö näide, Nikolai Vihrov, ABC Service OÜ peainsener ja Marko Melter, TNC Components OÜ direktor.

13.25-13.45 VIDRIK, maakondlik automatiseerimise kontaktpunkt, Karle Nutonen, Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa Kolledži doktorant-nooremteadur.

13.45-14.00 Sirutuspaus ja AIRE klubi tervitusjook

AIRE klubi #14

14.00 – 14.15 Avasõnad tehisintellekti- ja robootikakeskuse AIRE teenustest ja lähituleviku võimalustest, Helen Jõesaar Tartu Ülikooli ettevõtluskoostöö koordinaator ja Kaire Tammer, Tehisintellekti- ja robootikakeskus AIRE turundusjuht.

14.15 – 14.30 Automatiseerimine ja robotid meie ümber, kuidas Tartu Ülikool AIRE partnerina saab aidata, Alvo Aabloo, Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituut.

14.30-14.45 AIRE demoprojekt AI lahendused mööblitööstuses, Eduard Ševtšenko, Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituut.

14.45-15.00 Tehisintellektil põhinev tööstuseadmete seisundi monitoorimine koostöös Pentamet OÜga, Vahur Maask (professor Argo Rosin), Tallinna Tehnikaülikooli elektroenergeetika ja mehhatroonika instituut.

15.00-16.00 Võrgustumine, vabas vormis suhtlus, suupisted

Seminar toimub eesti keeles, sünkroontõlkega vene keelde ja on osalejatele tasuta.

Seminarile registreerumise tähtaeg on 31. märts 2023.

Seminar toimub kontaktüritusena, osalejad on oodatud osalema kohapeale.

Seminar on järelvaadatav. Salvestuse link avaldatakse peale seminari toimumist VIDRIKUu kodulehel.

LISAINFO: Heiko Põdersalu,

tel 337 3067, heiko.podersalu@taltech.ee

  • Семинар будет проводиться на эстонском языке с синхронным переводом на русский язык и является бесплатным для участников.
  • Крайний срок регистрации – 31 марта 2023 года
  • Участники приглашаются присутствовать на семинаре на месте, это контактное мероприятие. 

Запись семинара будет позже доступна для просмотра. Ссылка на запись будет опубликована на сайте VIDRIK в течение нескольких дней после семинара.

Дополнительная информация: Heiko Põdersalu,

tel 337 3067, heiko.podersalu@taltech.ee

VIDRIK seminar video

Esinejate presentatsioonid

Tauno Otto, Tallinna Tehnikaülikooli Inseneriteaduskonna professor/arendusjuht – Automatiseerimise olulisus, miks see on ettevõtetele vajalik ja kasulik

Kristina Vassiljeva, Tallinna Tehnikaülikooli arvutisüsteemide instituudi ja arukate süsteemide keskuse dotsent- Automatiseerimise arengusuunad ja trendid

Peeter Sekavin, DEMEK CNC OÜ juhatuse esimees – Pinkide teenindamise automatiseerimine Demek CNC klientide näidetel

Marko Melter, TNC Components OÜ direktor – TNC Components OÜ
Automatiseerimise alane koostöö

Nikolai Vihrov, ABC Service OÜ peainsener – ABC SERVICE OÜ
KAWASAKI CP180PL

Karle Nutonen, Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa Kolledži doktorant-nooremteadur – VIDRIK, maakondlik automatiseerimise kontaktpunkt

AIRE klubi #14

Esinejate presentatsioonid

Helen Jõesaar, Tartu Ülikooli ettevõtluskoostöö koordinaator ja Kaire Tammer, Tehisintellekti- ja robootikakeskus AIRE turundusjuht –  Avasõnad tehisintellekti- ja robootikakeskuse AIRE teenustest ja lähituleviku võimalustest

Alvo Aabloo, Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituut – Automatiseerimine ja robotid meie ümber, kuidas Tartu Ülikool AIRE partnerina saab aidata

Eduard Ševtšenko, Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituut –AIRE demoprojekt AI lahendused mööblitööstuses

Vahur Maask, Tallinna Tehnikaülikooli elektroenergeetika ja mehhatroonika instituut – Tehisintellektil põhinev tööstuseadmete seisundi monitoorimine koostöös Pentamet OÜga